Accommodaties

De accommodaties ( hotels, b &b’s ) in Montferland zaten al goed vol deze zomer. We hebben focus op Ruimzicht die de meeste kamers heeft en beschikbaarheid. Dit project loopt nu 3 maanden met al goede scores in omzetten en een tevreden partner van de stichting.  Focus is ook de marketing van restaurant Brutt en het bewerken van de zakelijke markt. Dus in de hele breedte zo goed mogelijk te ondersteunen.

Horeca

Nogal wat initiatieven voor de horeca, mede voortgekomen uit verschillende gesprekken met horeca ondernemers. Ze zijn gelukkig op dit moment voor het overgrote deel heel erg druk , dus wij focussen ons zaken waar ze op de lange termijn voordeel van hebben. Dus in tegenstelling tot de accommodaties waar je vooral focus hebt op directe omzet,  is het hier op dit moment vooral conceptontwikkeling voor de toekomst en de communicatie van de horeca ondernemers die langskomt versterken. Men is bekent met redactie@montferlandmarketing.nl , word ( vanwege de drukte ) nog niet echt gebruik van gemaakt. Is een leerproces, dat men zaken gaat delen, omdat men merkt dat je door boodschappen te versterken volle restaurants krijgt. Het hele jaar door.

Marketing Horeca locaties 

We zijn sinds kort begonnen met Beachclub Stroombroek waar we een gesprek mee gehad hebben. Buiten deze locatie zijn er gesprekken geweest met Brutt en Il Tonno Rosso, Zeddamse horeca bedrijven. Die gaan we ondersteunen met hun marketing activiteiten waarbij we elke 3 maanden met elkaar evalueren, bijstellen. Dit elke keer weer totdat de juiste marketing mix gevonden is en de locaties echt geholpen zijn.

Voor de concepten en het netwerk hebben we 2 fotoshoots georganiseerd die gaan helpen deze bedrijven bij te staan.

Horeca integratie / promotie

We zijn continue bezig het bereik van de restaurants in Montferland uit te breiden. Klik op de plaatjes en je ziet op verschillende sites verwijzingen naar restaurants in Montferland. Thematisch en regionale posities. Ook vermelden wij wekelijks meerdere keren op verschillende social media kanalen horeca gelegenheden.

Horeca Chefs

Met 3 chefs van horeca gelegenheden afgesproken om elke 3 maanden een botoverleg in te plannen en te brainstormen over hun signature. We willen ze goed in beeld krijgen bij het bezoekend publiek. Via oa ProefMontferland.nl met interviews, streekrecepten en alles wat er tijdens de brainstormsessies nog naar voren komt.

Horeca Thematisch

Trouwen – Trouwen in Montferland.nl is online gegaan. Stille start en we proberen met alle trouwspecialisten ook in gesprek te komen. Mooi project vanuit de stichting omdat het en mkb en horeca ondersteund.

Events – Alles wat de horeca zelf lanceert en communiceert proberen we op te pikken en te delen met het netwerk en in de omliggende regio’s.

Cultuur & Historie Partners

Na 3 afspraken met Stadsmuseum Bergh hebben we een maand geleden voorgesteld dat ze gaan meehelpen aan het kanaal Cultuur & Historie in het Montferland netwerk. Dat vonden ze een goed idee en de content is nu een week binnen en deze zijn we aan het verwerken in het netwerk eind Augustus. Tevens verwerken wij deze content in onze netwerken , op Cultuurgids.nl en verspreiden we de info bij de 50plus doelgroep. Wat side projecten zijn Landvanbergh.nl en Oudstetuinvannederland.nl ( klik voor een voorbeeld ) , hiermee verrijk je het culturele kanaal en help je kasteelstad, huis berg en het stadsmuseum. We hebben deze content pas binnen en verwerken dit nu, over 2 weken is dit afgerond en we stemmen alles af met Hans Hegman die er enthousiast aan mee helpt.

Fietsen Partners

We boeken veel fietsarrangementen en de fietsverhuur bedrijven zijn ook al super druk. Afgesproken is met Chantal om aan een apart concept voor fietsen te werken. Montferland als Fietsparadijs. Ik wilde hier in Augustus mee starten maar doordat content van andere thema’s wat later is gekomen wat we nu eerst moeten verwerken pakken we dat begin Oktober op.

De content hebben we en in basis kan dit nu gemaakt worden. De arrangementen promoten we onder andere met fietsparadijs.nl en fietseninmontferland.nl en nog heel wat andere sites. Ik wil FietseninMontferland.nl gebruiken voor het concept.  Fietsen & wandelen is 1 van de pijlers van het uitvoeringsprogramma van de Montferland op 1 campagne wat in het rapport Tijdvoormontferland.nl is terug te lezen.