Conceptontwikkeling

Bouwen aan het Montferland patform van de Stichting Montferland Marketing

Een platform en netwerk onderhouden en uitbouwen is een essentieel onderdeel van de marketing aanpak ook wel netwerk marketing noemen. Het werkt versterkend en ondersteunend voor het netwerk en dus ook voor de ondernemers in Montferland. De inzet hier, deze zomer, is vooral gericht op ondersteunende concepten voor ondernemers.

Montferland.nl / Ontdekmontferland.nl

We verwerken content over dorpen, wandelen en activiteiten op deze 2 websites. Montferland.nl is uiteindelijk het hoofdportaal van het Montferland Platform, Ontdek Montferland krijgt dan langzaam een iets andere maar wel waardevolle invulling.

Montferland.de

Deze week hebben we overleg met onze Oosterburen om dit project wat al in basis is opgepakt met hun samen verder op te pakken. Dit kan dit najaar / winter goed met hun opgepakt worden waarbij we ook invulling kunnen geven aan Montferland.be voor het benaderen van de graan geziene Belgische gast.

Trouwen in Montferland.nl – Dit concept geeft alle ondernemers met focus op trouwmarkt extra ondersteuning. Niet alleen r & t bedrijven maar ook de hele middenstand die zich hiermee bezig houd krijgt een vermelding. Hiermee geeft je Smm ook nog meer autoriteit, een krachtige toeristische campagne versterkt de middenstand.

Status is : Online via stille start, 2 wekelijkse vermelding in onze marketing agenda en we gaan nog alle organisaties benaderen die erop staat voor de puntjes op de i.

Ontdek Zeddam.nl – Blog die het mooie dorp Zeddam en haar r & t ondernemers op de kaart moet zetten. Als we Zeddamse ondernemers spreken vragen we om input , we nemen alles wat ze aangeven mee in dit concept. Op dit moment krijgen we input en komt er mooi beeld en video materiaal aan van Zeddam aangeleverd door Montferland Media die alle dorpen op deze manier in beeld gaan brengen.

Status is : Online , nog concent toevoegen, daarna opnemen in Marketing kalender en bijhouden en verder doorontwikkelen.

Fietsen in Montferland .nl – Concept ontstaat in Oktober. Fietsverhuur, fietsroutes, fietsarrangementen en het mtb extra mee op de kaart gezet worden. Tijdens dit proces betrekken we de fietsspecialisten in Montferland bij de bouw en invulling van dit concept.

Status is : Klaar voor de start en gepland in Oktober 2022

Proef Montferland .nl – deze site is online zijn we nu aan het uitbouwen en krijgt de komende maanden steeds meer inhoud. In Oktober is een eerste sessie met enkele chefs gepland ik zal met enige regelmaat de ontwikkeling van dit concept communiceren met de stichting.

Status is : Online , content toevoegen, opnemen in de Marketing kalender en door ontwikkelen ism horeca

Land van BerghCultuur & Historie

Cultuur & Historie is een nieuw kanaal in het Montferland netwerk. De content komt van Stadsmuseum Bergh dat na 3 gesprekken een maand geleden besloten heeft te helpen en de handen uit de mouwen te steken. Die content is er nu en buiten een nieuw kanaal in het netwerk komt er ook een apart concept, Land van Bergh, waarmee we Montferland Cultureel in de regio , de provincie en landelijk op de kaart gaan zetten. Side project is : Oudstetuinvannederland.nl en Willemvandenbergh.nl

Status : In opbouw – Oudste tuin is online , Land van Bergh in ontwikkeling, Willem van den Bergh in concept fase

Montferland in beeld.nl

Last but not least zijn we begonnen op deze site de beeldbank vorm te geven. Dit is een langer proces, via portfolios gaan we nu eerst een selectie van de meer dan 3000 foto’s verwerken om ze daarna ook in allerlei formaten beschikbaar te stellen. Is veel , arbeidsintensief werk, gewoon mee beginnen dan komt het wel een keer klaar 😉 Is goud voor marketeers en een MUST DO voor een toekomst waar je altijd van een prachtige beeldbank kunt blijven profiteren.

Er lopen een paar andere trajecten die ook regelmatig voortkomen uit gesprekken met ondernemers. Zodra dat wat meer concreet is zet ik het op deze pagina. Zijn kansen om op te pakken in het najaar/winter.

Groeten

Rob